teystee logo

Yann Arthus-Bertrand on TED Talks

Yann Arthus-Bertrand je fotograf i ekolog/borac za očuvanje zemlje, o kome sam pisao i ranije – ovde. Ako se sećate to su oni pejzaži fotkani širom sveta iz velike visine iz helikoptera, koji su bili izloženi na Kalemegdanu pre neku godinu…

yann-arthus-bertrand

Posle toga je radio i dosta drugih projekata, među kojima se dva izdvajaju (klik na ime projekta, za njegov oficijelni sajt):

  • 6 billion others, portreti i intervjui sa običnim ljudima širom sveta, kao što on uostalom sve radi širom sveta, dajući globalnu sliku stvari; i
  • Home, dokumentarac snimljen na isti način kao i fotke koje sam pomenuo na početku posta, kamerom iz vazduha, na temu trenutnog stanja zemlje i čovekovog ophođenja prema njoj (podseća na Baraku iz trejlera ;)). Film je potpuno besplatan je, može da se skine s neta, a ima ceo i na youtube-u.

Više o ovim projektima, uključujući i trejlere, možete videti u njegovom govoru koji je odžao na TED konferenciji početkom ove godine, a verovatno ću i o svakom pojedinačno pisati u nekoj skorijoj budućnosti.

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Yann Arthus-Bertrand on TED Talks”

21 unbreakable laws of money pdf