teystee logo

Elegy

Jedan zaista kvalitetan film, ako ništa drugo. Kažem kvalitetan, a ne dobar ili sjajan ili nešto slično, prosto zato što se nisam nešto preterano oduševio, ali daleko je od lošeg.

Elegy - Ben Kingsley, Penélope Cruz

Glumci, Ben Kingsley i Penélope Cruz, su sjajni, kadrovi, boje i uopšte vizuelni doživljaj takođe. Atmosfera isto baš dobra, mada prilično depresivna, što se i da pretpostaviti po naslovu filma. Muzika… možda najbolja stvar u ovom filmu, klasika i to na klaviru uglavnom, spora, tužna, ide uz atmosferu (ako neko uspe da nađe torent nek me obavesti 😉 )… Ma svi takvi detalji su sjajni.

Međutim, ono glavno kod filma je takođe i ono glavno što ne štima kod ovog filma – a to je priča. Film je ostao prilično nedorečen (ali ne u onom dobrom smislu, kao ostave te namerno da razmišljaš…) i zbrzan i nekako naglo prekinut na kraju. A meni kraj igra baš veliku ulogu kod filmova, ako ga useru, utisak se odjednom sroza…

Nonetheless, preporučujem!

P.S. Postalo je veoma dosadno da je Penelopa muza svakom mogućem reditelju… Nahvališe je u ovom filmu samo tako. Meni se lično ona nikad nije nešto sviđala.

P.S.S. E da, ovde je često polu gola, pa ga odgledajte i ako vas zanima kakve su joj sise 😀

Klik za IMDB stranu.

Za kraj, trailer:

One Comment, Comment or Ping

  1. bubi

    uuuaaa penelopa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply to “Elegy”

21 unbreakable laws of money pdf