teystee logo

Murs for President – izašao i poslušan

Murs for President

Opet o njemu, šta ću… 🙂 Izašao mu je prvi, zvanični, mainstream album – Murs for President, pa rekoh da napišem par redova.

Kao i uvek što je to slučaj s njim, akcenat je na rečima. I to kakvim rečima – fenomenalnim, iskrenim, otvorenim, pametnim, kao da pričate sa nekim vrlo inteligentnim i zanimljivim. Nekim ko ume da vidi svoje slabosti i ne ignoriše ih. Nešto što je prilično retko i što se uopšte ne bi očekivalo iza onako carskog, veselog osmeha koji uvek ima na fotkama, kao da nema brige na ovom svetu..

Međutm u ovom slucaju, sve počinje i završava se na rečima. Bitovi su nekako mlaki, nemotivisani, čisto kao da budu tu, ni blizu onako hipnotišući kao ranije kolaboracije sa 9th-om. Tada su bitovi prenosili emociju, postavljali atmosferu pesme, a onda je Murs “samo” to prevodio u rime. Ovde kao da smo lišeni toga, osim na par pesama.

Bez obzira, album je i dalje kul, mogao bih ovog lika da slušam kako priča po ceo dan 🙂 Vezujem se za album polako, bez obzira na sve mane.. Ipak, ne nailazi se na tako iskrenog i tehnički superironog MC-a svaki dan. Niko nije savršen – to Murs “savršeno” objasnjava 😉

Check it out!

6 Comments, Comment or Ping

 1. uuu al si ga napisao 🙂

  i ja sam skinula i poslusala i sve se slazem.
  U pocetku krene nekako slabije onda se oko 7. pesme poboljsa i ima bas dobrih pesama. Dobro jos treba da se slusa… mozda sam za prvo slusanje ocekivala maaaloo vise, al ok da bi izbacio prvi ‘neandergraund’ album moras i da napravis nekoliko kompromisa.

  Vec sam rekla ali je covek legenda, cak nije ni bitno kako prica nego sta prica. I super je sto je sve nekako ‘gangsta’ upakovano da moze da se svidi i najtvrdjima i svako moze da ga postuje… bas je role model za mlade i stare! heh

 2. Jee

  au bre crnjo ja ga slushao onomad kada smo se sreli u busu.

  matoroooo :]]]]]]]]]]]]

 3. Jao.. slusas Mursa unapred… jel to neki G thang? 🙂
  i kakav ti je komentar, sta se sad hvalis?! lol

 4. Jee

  pa copy paste mishinog komentara. preterano dobar mc na veoma loshim bitovima but it still sounds awesome.

  shto se tiche mursa unapred – http://www.threadless.com/product/917/I_Listen_To_Bands 😉

 5. da ti slusas mursa jos od pre nego sto si se rodio, ti si ko rza, znas sve pre nego sto se desi, tj. uglavnom si iza svih tih desavanja.

 6. Jee

  it’s the way of the samurai sa sve forest vitakerom u krupnom planu.

  uh, uh, uh… “kao forest vitaker u sebi krijem zver!” :]

Reply to “Murs for President – izašao i poslušan”

21 unbreakable laws of money pdf