teystee logo

Bilal. He was abducted by aliens

Malo ko zna ko je ‘sad pa taj’ Bilal. Ako čitate ovo a znate ko je verovatno ste čuli od mene :). Ako niste, možda ste ga čuli u saradnji sa Commonom (Sixth Sense, Black Maybe, Funky For You), Mos Def-om (Reminisce), M.O.P. (Get rich), Jadakissom (Fast Lane) ili nekim drugim. Član kolektiva Soulquarians.

Prvi album 1st Born Second mu je izašao 2001 a drugi Love For Sale je bio previše alternativan za izdavačku kuću pa je ‘slučajno’ procureo na net i nije ni izdat. Na svu sreću ipak može da se skine i prilično je daleko od bilo kakvog žanra da bi uspeo da ga prodaješ po ‘rnb’ ili ‘soul’ rafovima.

Na sreću čitalaca teystee-a, a pogotovo na moju ličnu sreću, bila sam u petak na njegovom koncertu i mogu da vam prenesem first hand utiske u ovoj mini reportaži. Odmah da kažem da je bio najbolji koncert na kome sam ikad bila. Čovek ne samo da rastura kako peva nego je i lik, sve vreme smo umirali od smeha.

Bonus koncerta su bili Robert Glasper na klavijaturama i Chris Dave na bubnjevima (pominjani u ovom postu) i naravno i ostali manje ‘poznati’ muzičari.

Velika preporuka, neki kažu da je lud, ja kažem who cares…

Bilalov Myspace

(fyi, ovo su original fotke sa koncerta, nije stock :P)

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Bilal. He was abducted by aliens”

21 unbreakable laws of money pdf