teystee logo

Michel Gondry – dechkotzar

(dechkotzar majice možete naći ovde, ovo je post o reditelju Michel Gondry-ju)

Kad već pominjem “ne znam ti ni ja kakve” filmove u prošlom postu, njegovi su mi baš takvi. Nema neki veliki opus, ali obožavam taj stil (koji mogu opisati kao lud, maštovit, dreamy… koliko god ovaj opis kretenski patetično zvučao…). Njegovi filmovi su mi među omiljenim!

Jedan ste verovatno gledali (ko nije, trk na torrente odma sada odma!!), jedan verovatno niste a treba da ga odgledate ako vam se prvi svideo, jedan ste gledali ako gotivite organic hip-hop kao što ja gotivim 🙂 a jedan ni ja nisam stigao još uvek, tek je izašao. Tim redom, ajmo na trejlere:

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004):

Science of Sleep iliti La Science des Reves (2006):

Dave Chappelle’s Block Party (2005):

Be Kind, Rewind (2008):


Mogao bih neki od ovih dana da napravim spisak filmova koje baš volim, pa da okačim i da ljudi dodaju u komentarima svoje omiljene kojih nema na spisku pa da napravimo jedan best-movies-ever spisak 😉 A a a?

3 Comments, Comment or Ping

 1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
  Veoma uvrnut film …….

 2. ves

  Eternal Sunshine of the Spotless Mind mi je genijalan, Science of Sleep..sladak..ali priznajem, film mi je mnogo smanjila ona Sharlota Gejnzborou, ruzniju i odbojniju zenu na filmu ne videh ikad! a gledala sam razne turske i rumunske filmove… 😀

  ove ostale nisam ni gledala, da ne kazem da nisam ni cula za njih. uzecu ti jedared

 3. gondri je sjajan!!! 🙂
  the science of sleep mi j najdrazi film!

Reply to “Michel Gondry – dechkotzar”

21 unbreakable laws of money pdf