teystee logo

Blu & Exile – Below the Heavens

Bellow the Heavens – Above the expectations (copyright kae :P)

Stvarno, IMHO, jedan od naj rep albuma ikada. Sloj fenomenalnih bitova, preko kojih ide sloj savršeno uklopljenih reči bez kojih ovaj album ne bi zvučao ni blizu tako dobro. Sjajni textovi, a opet može i da se sluša i uživa u albumu čak i da ne slušas “sta ovaj kenja”..

“…Who cares if Blu rhymes about hoes or saving souls, they wanna hear that beat ride…”

Zvuci onako old skul, pravi klasik hip hop, a izašao je prosle godine. Ono što je meni najzanimljivije je što su likovi skroz novi, ovo im je debi album, nije ni pod jednom nekom poznatom velikom izdavačkom kućom (ili ukrako underground ili novi fensi izraz – indi). Slučajno sam naleteo na njega u svom vršljanju po netu i zadesio se da bude u vrhu top liste najjebitačnijihalbumaikada..

Par pesama za čuti (audio su, iako ne youtube-u), ali svakako treba skinuti ceo album:

2 Comments, Comment or Ping

  1. kae

    ma ja sam sve htela da napisem ‘recenziju’ ko i za chrisette michele, ali nista od toga za sad… ostao je samo naslov… al eto i to se iskoristi 😀
    Da slazem se u potpunosti, jedna od stvari koje cine ovaj album ‘klasikom’ je to sto sve cekas nekog taliba, pharoahe-a ili mosa da izbace neki ovako dobar album kao sto su pre, a onda shvatis da su i oni bili novi i nepoznati kad su izdali njihove prve albume koje volimo i da sigurno sta god da naprave nece biti u tom fazonu…. i svakako nas nece iznenaditi i da naprave nesto dobro.

Reply to “Blu & Exile – Below the Heavens”

21 unbreakable laws of money pdf